Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

"Οι μαθητές στη μελέτη τους...κι εμείς στα προβλήματά τους"


Σχολικές μονάδες της πόλεως του Αιγίου επέλεξε και φέτος ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος , προκειμένου να παραστεί στις τελετές αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά, συνοδευόμενος και από τον Δημοτικό Σύμβουλο Αιγιάλειας Πάνο Γιαννούλη, μέλος της Δημοτικής Παράταξης της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης της οποίας και ηγείται ο Πολιτευτής, στέλνοντας μηνύματα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της εκπαίδευσης.

Ο κ.Τριανταφυλλόπουλος, αρχικά παρέστη στον αγιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου στον Συνοικισμό Νικολάου Πλαστήρα, θέλοντας έτσι να τιμήσει και τη μνήμη του προσφάτως πρόωρα αποθανόντος Διευθυντή του Χρήστου Δημόπουλου, ευχόμενος στη διάδοχό του Χρυσάνθη Μπούλη "να αξιοποιήσει την εμπειρία της και να φανεί αντάξια των προσδοκιών της σχολικής κοινότητας, με συνεργό και συμπαραστάτη την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση".
Αφού συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές για τη νέα σχολική χρονιά με δασκάλους, γονείς και μαθητές, παίρνοντας το λόγο στην τελετή του αγιασμού, τόνισε με νόημα:
"Από το σύνολο των μαθητών θέλουμε να επικεντρώσουν τα μάτια τους, στα μάτια των δασκάλων τους, στα βιβλία τους και στον πίνακα της τάξης, αφήνοντας σε όλους εμάς - εκπαιδευτικούς, αιρετούς, γονείς και κηδεμόνες - τον αγώνα για την  επίλυση των προβλημάτων στην Παιδεία  και την σχολική μονάδα".  
Ακολούθως, στην τελετή αγιασμού του 3ου Γυμνασίου Αιγίου, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στο νέο Διευθυντή  του Κώστα Αργυριάδη, θυμίζοντάς του πως μαζί έχουν δώσει ουσιαστικούς αγώνες για την τοπική εκπαίδευση, ως δημοσιογράφος ο ίδιος και ως Πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ Αχαΐας αυτός, συνεργασία που πρέπει να συνεχιστεί, αφού ο Πολιτευτής, πέραν της εμπειρίας που κουβαλά από τη θητεία του στο Υπουργείο Παιδείας (ως Σύμβουλος του τέως Υπουργού της ΝΔ), είναι και αιρετό Μέλος της νεοσυσταθείσας Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β' θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιάλειας.
Στον χαιρετισμό του προς τα μέλη της Σχολικής Κοινότητας του 3ου Γυμνασίου, ο κ.Τριανταφυλλόπουλος, ανέφερε:
"Κάθε σχολική χρονιά αρχίζει με προβλήματα, λιγότερα ή περισσότερα. Φέτος τα πράγματα είναι αναμφισβήτητα πιο δύσκολα. Μακρυά από κόμματα και ιδεοληψίες όλοι μας θέλουμε βιβλία, κάλυψη εξόδων και σωστό σχολικό περιβάλλον". Συμφώνησε δε απόλυτα με την τοποθέτηση του παρόντα Προϊσταμένου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θανάση Οικονομόπουλου, ότι "οι καθηγητές θα πρέπει να εξαιρεθούν από την  δήλωση Λοβέρδου πως οι Έλληνες δανείζονται για να πληρωθούν 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι".
Σε δήλωσή του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει:
"To Υπουργείο Παιδείας έχει κάνει πολλά λάθη. Καλείται με τη συμβολή όλων να διορθώσει αρκετά απ' αυτά. Στις πλάτες μαθητών και γονέων δεν χωρούν κομματικές αντιπαραθέσεις. Στόχος μας είναι η γνώση, οι σωστές βάσεις στη μόρφωση και η διασφάλιση ενός σύγχρονου και λειτουργικού σχολικού περιβάλλοντος. Η πίεση, ο διάλογος και ξεκάθαρη πολιτική βούληση μπορούν ν' αποδώσουν, αν όλοι μας το θελήσουμε"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου