Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

"Διπλά θύματα του "Καλλικράτη"...Ακράτα και Κλειτορία"!



Για "οικτρή επιβεβαίωση των πολιτών και φορέων στις περιοχές της πρώην Επαρχίας Καλαβρύτων και Ανατολικής Αιγιάλειας, ότι το Σχέδιο "Καλλικράτης" θα αποτελέσει την απαρχή υποβάθμισης αυτών" κάνει λόγο ο Πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, μετά την συνεχιζόμενη συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών, από την στιγμή  που οι Δήμοι Ακράτας, Αιγείρας, Κλειτορίας, Παίων και Αροανίας  καταργήθηκαν, λαμβάνοντας, αυτή τη φορά, αφορμή  από την οριστική  απόφαση της Κυβέρνησης να ξετυλίξει το "κουβάρι" της υποβάθμισής τους, κλείνοντας αρχικά τις εκεί Εφορίες.
Ο Α' Επιλαχών Βουλευτής, επανέρχεται στο θέμα των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών σε Ακράτα και Κλειτορία, που κλείνουν και που δεν μένει η παραμικρή αμφιβολία, πως βασικός "μπούσουλας" δεν είναι η προσοδοφόρα ή μη λειτουργία και απόδοσή τους, αλλά η απώλεια διοικητικής αυτονομίας των περιοχών αυτών, μετά την συνένωσή τους σε πολυπληθέστερους δήμους.
"Δυστυχώς, όταν συζητείτο το Σχέδιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης "Καλλικράτης", τα επιχειρήματα των τοπικών κοινωνιών είχαν εκληφθεί ως "στείρα τοπικιστικά", ενώ αυτά ήσαν τελικά άκρως ουσιαστικά και αφορούσαν στην δυναμική των περιοχών αυτών λειτουργικά, υπό τον φόβο να αποδυναμωθούν, κάτι που τώρα, τα γεγονότα αποδεικνύουν περίτρανα" τονίζει ο κ.Τριανταφυλλόπουλος, προσθέτοντας ότι "στην περίπτωση των Εφοριών, το λουκέτο μπαίνει όχι γιατί δεν έχουν έσοδα ή καλύπτουν μικρές γεωγραφικά περιοχές,αλλά γιατί η Ακράτα και η Κλειτορία αντιμετωπίζονται πλέον ως "παραμάγαζα" του Αιγίου και των Καλαβρύτων αντίστοιχα, κάτι που θα είχε αποφευχθεί αν είχαν παραμείνει Δήμοι, μαζί με γειτονικούς τους, της ίδιας εδαφικής περιφέρειας".
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, υπογραμμίζει επιπλέον, ότι κατά ανεπίτρεπτο τρόπο το κριτήριο είναι γεωγραφικό, αφού η μεν Δ.Ο.Υ Ακράτας, καλύπτει χιλιάδες κατοίκους και επιχειρήσεις στα πεδινά και ορεινά των σημερινών Δημοτικών Ενοτήτων Αιγείρας και Ακράτας, η δε Δ.Ο.Υ Κλειτορίας, τις Δημοτικές Ενότητες Αροανίας, Παίων και Κλειτορίας (πρώην Λευκασίου) με θετικό πρόσημο εσόδων και διεκπεραιώσεων . "Κανείς κυβερνητικός, να σημειωθεί, πως δεν νοιάζεται για τις χιλιομετρικές αποστάσεις  που θα καλούνται εφεξής να διανύουν φορολογούμενοι πολίτες, αγρότες, κτηνοτρόφοι κι επαγγελματίες για να μεταβαίνουν στις πλησιέστερες Εφορίες, δαπανώντας χρήματα για τα καύσιμα αλλά και παραγωγικό χρόνο" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σε δήλωσή του για το οριστικό κλείσιμο των Δ.Ο.Υ Ακράτας-Κλειτορίας , ο Αχαιός Πολιτευτής, δήλωσε:
"Το καταστροφικό μνημόνιο οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις, που όμως στοιχίζουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών και πολύ ακριβά στη φυσιογνωμία των περιοχών αυτών που "αδειάζουν". Ο "Καλλικράτης" δεν ήταν τελικά το "κλειδί" της ανάπτυξης αλλά το "αντικλείδι" της σαρωτικής αποδυνάμωσης! Χθες ήταν τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ, σήμερα οι Εφορίες κι αύριο - παρά το κυβερνητικό "κρυφτούλι" - τα Αστυνομικά Τμήματα, τα Κέντρα Υγείας κι οτιδήποτε άλλο "ανασαίνει"! Αυτός ο κατήφορος τώρα μόλις ξεκινά και το επίφοβο είναι πως αν παραμείνει αυτή η κυβέρνηση και συνεχιστεί μέχρι τέλους, απλούστατα δεν θα' χει μείνει απολύτως τίποτα, παρά μονάχα...οι Εκκλησίες και τα νεκροταφεία"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου