Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

"Κυβέρνηση ακυβερνησίας.... γαντζωμένη στη διακυβέρνηση"!


Με αφορμή τις κρίσιμες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, την "εμπλοκή" στις συζητήσεις με τα στελέχη της "Τρόικας" σε μια κομβική χρονική στιγμή για τη χώρα και την Ευρωζώνη, αλλά και τις "εσπευσμένες έως και αναγκαστικές" δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου, ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την πιο κάτω δήλωση:

" Κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται περίτρανα η αποτυχία της Κυβέρνησης "Παπανδρέου" στις επιλογές εξόδου από την κρίση, ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και η παντελής αδυναμία της να κυβερνήσει. Τώρα - άβουλη ν' αντιδράσει - αντιλαμβάνεται τον λανθασμένο δρόμο των μνημονίων, την κατρακύλα της χώρας, την εξαθλίωση του κόσμου και τους άπιαστους δημοσιονομικούς στόχους σε μία Ελλάδα που πνίγεται, αναζητά "σανίδα" σωτηρίας, αλλά η "Τρόικα" ζητά κι άλλα μέτρα, αφού δεν εφαρμόστηκαν ούτε καν τα συμφωνηθέντα επί μήνες.
Η Κυβέρνηση της... ακυβερνησίας, μη έχοντας πλέον άλλες επιλογές, πέραν του να "φύγει νύχτα", αντιλαμβανόμενη τα ανύπαρκτα διαπραγματευτικά της "χαρτιά" απέναντι στους Ευρωπαίους Εταίρους μας, προβάλει τώρα το ένα και μοναδικό εναπομείναν επιχείρημά της: "Πως η Ελλάδα έχει ως ισχυρό πλεονέκτημα ότι διαθέτει κυβέρνηση, τουτέστιν, πολιτική σταθερότητα"!
Είναι πασιφανές, πως η κυβέρνηση αυτή - που ουδέποτε παρεμποδίστηκε στο να κυβερνήσει - θ' αναζητήσει πάλι εναγωνίως συναίνεση στο γνωστό "μονοπάτι προς τον γκρεμό", γαντζωμένη μέχρις εσχάτων από την εξουσία, που πανηγυρικά πήρε το 2009 "τάζοντας ότι λεφτά υπάρχουν" και μέσα σε λίγους μήνες, μετέτρεψε τη χώρα σε Ζιμπάμπουε!
Επειδή η Ελλάδα μπορεί και οφείλει να επιστρέψει μακροπρόθεσμα στην ανάπτυξη και την ευημερία, απαιτείται μηδενισμός του "κοντέρ" και άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας ολόκληρης. Δεν έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση "σκορποχώρι", άβουλη και αποτυχημένη στη διακυβέρνησή της ..έτσι απλά για να την έχει, αλλά μια ισχυρή κυβέρνηση με πυγμή  και όραμα, με πρόγραμμα, αποδοτικές πολιτικές και όχι υπόδουλη στους ξένους!
Μόνο οι εκλογές θα δώσουν άμεσα πολιτικό διέξοδο στο σημερινό "δηλητηριώδες" αδιέξοδο, δίνοντας στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά την ξεκάθαρη εντολή με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να παλέψει υπό νέους όρους, σπάζοντας εσωτερικά κι εξωτερικά κερδοσκοπικά κατεστημένα, με τελικό και μόνο σκοπό, την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή της ελπίδας στα πρόσωπα μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, νέων επιστημόνων, επαγγελματιών και επιχειρηματιών, σε μία Ελλάδα που αξίζουμε όλοι, συνυπεύθυνοι για τα λάθη  που την έφτασαν μέχρι εδώ αλλά και για την μελλοντική πρόοδό της"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου