Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

"ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ"-"Μαζί στο πρόβλημα των σκουπιδιών...μόνος στην "κωλοτούμπα" του"!


Από την Δημοτική Παράταξη "Αιγιάλεια-Νέα Εποχή", δόθηκε στη δημοσιότητα η πιο κάτω δήλωση του Επικεφαλής της, σε απάντηση δηλώσεων του Δημάρχου Αιγιάλειας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου για το μείζον θέμα της κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη θέση "Παπανικολού" της Δυτικής Αιγιάλειας (μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων Συμπολιτείας κι Ερινεού), στις οποίες ο ίδιος υποστήριξε πως "ο Τριανταφυλλόπουλος ξεσήκωσε την Αιγείρα (για τον Χ.Υ.Τ.Α) και τώρα ξεσηκώνει και τον Ερινεό", προσθέτοντας επακριβώς, για το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών, πως "δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, ούτε για την Παπανικολού, ούτε για την Αιγείρα". Στην απάντησή του ο Αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, τονίζει:

"Ο κ. Θεοδωρακόπουλος, λησμονώντας περιέργως πολύ γρήγορα το πως έγινε Δήμαρχος - κι ο νοών νοείτω - βάλει εναντίον μου με αναλήθειες και εικασίες για το καυτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τη χρήση των Χ.Υ.Τ.Α Αιγείρας και Παπανικολού (εφόσον ο δεύτερος κατασκευαστεί). Παρότι τόσα χρόνια αιρετός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μου κάνει εντύπωση το πως είναι δυνατόν να ενοχλείται από την σταθερότητα των απόψεων εμού και της παράταξής μου προεκλογικά και μετεκλογικά, από τη μία ως προς την απαγορευτική χρήση του "Χ.Υ.Τ.Α Αιγείρας" πέραν των Δημοτικών Ενοτήτων Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού, από την άλλη δε για την ακαταλληλότητα της τοποθεσίας "Παπανικολού" βάσει επιστημονικών εκθέσεων τριών Πανεπιστημίων της χώρας και μίας πρότερης στημένης διαδικασίας πρόκρισης του χώρου αυτού εκ μέρους της τέως Νομαρχίας Αχαΐας.
Προεκλογικά αυτός κι εγώ - ως Υποψήφιοι Δήμαρχοι - είχαμε τις ίδιες απόψεις για τους δύο Χ.Υ.Τ.Α! Το ότι αυτός τώρα αναδιπλώνεται, ξεχνώντας το τι έλεγε μερικούς μήνες πριν, για να ψηφιστεί προφανώς σε Ανατολική και Δυτική Αιγιάλεια, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τον ακολουθήσουμε σ' αυτήν την προγραμματική ανακολουθία!
Στον ψευδή ισχυρισμό του, ότι "ξεσηκώνουμε την Αιγείρα και τον Ερινεό", αρκούμαι να του πω ότι ουδέποτε κινητοποιήσαμε τον οιονδήποτε, απλούστατα οι Τοπικές Κοινότητες των δύο περιοχών και οι Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι τυγχάνει να θυμούνται πολύ καλά τις νωπές προεκλογικές του διαβεβαιώσεις και είναι φυσιολογικό αυτόβουλα να αντιδρούν.
Αν τώρα μετάνοιωσε γι' αυτά που προεκλογικά ο ίδιος και οι τοπικοί υποψήφιοί του έλεγαν είναι δικό του θέμα. Εμείς δεν θα υπαναχωρήσουμε από τις πάγιες θέσεις μας, γιατί απλούστατα δεν δυνάμεθα να  προσυπογράψουμε το λάθος και τα στημένα "παιχνίδια" αιρετών του ΠΑ.ΣΟ.Κ, προηγουμένων ετών!
Και κάτι ακόμα ουσιαστικό, που οφείλει να μην  ξεχνά ο κ. Δήμαρχος και στο οποίο εμμένουμε σαν παράταξη. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτόν και την Δημοτική του Αρχή στις αναζητήσεις τους για την όποια προσωρινή ή μακροπρόθεσμη λύση στο θέμα των σκουπιδιών (όπως πράξαμε και στην περίπτωση της Αμερικανικής εταιρείας) καθώς και στην όποια διαχειριστική οικονομική κατάσταση υποχρεώνεται επί του θέματος.
Επιμένοντας στη "μοναχική του" πορεία για το δυσεπίλυτο αυτό πρόβλημα των σκουπιδιών και μη έχοντας - απ' ότι φαίνεται - ανάγκη να συζητήσει και να συνεργαστεί με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, συλλογικά και συνυπεύθυνα", του ξεκαθαρίζουμε πως ένα πράγμα δεν πρόκειται να συμβεί.
Να τον μιμηθούμε στην πρόωρη "κωλοτούμπα" του"!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου