Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

"Έφυγαν κι άφησαν πίσω τους… "συντρίμμια" στην Εθνική Οδό"!


Για "κατάσταση εκτός ελέγχου που ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για τους πολίτες και προκαλεί το κοινό αίσθημα αλλά και τους θεσμικούς φορείς της περιοχής" κάνει λόγο ο Πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, σε νέα του δημόσια παρέμβαση για την κατάσταση που επικρατεί στο εθνικό οδικό δίκτυο μεταξύ Αιγείρας και Πατρών, τόσο εξαιτίας ορισμένων εκτελεστέων εργασιών στην "Ολυμπία Οδό", όσο και σε παραλείψεις των κατασκευαστριών εταιρειών, που διακόπτοντας το μεγάλο αυτοχρηματοδοτούμενο έργο, άφησαν πίσω τους πολλαπλά δυσάρεστα προβλήματα, υπό το "αδιάφορο βλέμμα" της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που δείχνει "αιχμάλωτη ν' αναλάβει πρωτοβουλίες για το χατίρι μάλλον των εργολάβων", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, που προ διμήνου είχε καταγγείλει την κατασκευάστρια εταιρεία, για εγκατάλειψη ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στους Κόμβους Λόγγου και Ροδοδάφνης, δίχως να επαναφέρουν τον φωτισμό τους μετά το πέρας κάποιων εργασιών, με αποτέλεσμα να είναι βυθισμένοι στο σκοτάδι από το χειμώνα έως και σήμερα, επανέρχεται αυτή τη φορά για την προ ημερών πλημμύρα στη Γέφυρα "Μεγανίτη", που κάλυψε επικίνδυνα ολόκληρη την Παλαιά Εθνική Οδό, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο, ατυχήματα και οδική δυσλειτουργία, αφού φρεάτια αποχέτευσης είχαν μπαζωθεί από τον εργολάβο της "Ολυμπίας Οδού"!
Ο Αχαιός Πολιτευτής, πέραν αυτών των προκλητικών παραλείψεων, επαναφέρει και την απομάκρυνση - από τη Νέα και Παλαιά Εθνική Οδό - σημάνσεων και διαχωριστικών κιγκλιδωμάτων που εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων σ' ένα από τα δύο οδικά ρεύματα (επικίνδυνα μέρα-νύχτα),  εφόσον βέβαια το έργο σταματήσει οριστικά ή διακοπεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. "Σαφώς κι ο εργολάβος δεν ευθύνεται για την διακοπή χρηματοδότησης του έργου από ξένες Τράπεζες, που γύρευε πότε κι εάν θα επιλυθεί ως πρόβλημα. Όμως δεν είναι δυνατόν η περιοχή να μείνει όμηρη μιας ξένης ιδιωτικής εταιρείας, αφήνοντάς της  ως "κληρονομιά" , παραπήγματα, σημαδούρες, χώματα, τσιμέντα, σκοτάδι και κακοτεχνίες", αναφέρει ο Πολιτευτής, που προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, θεωρεί πως "η κατάσταση χρίζει και της παρεμβάσεως Εισαγγελέα προκειμένου  να αποτραπούν χειρότερες καταστάσεις" σε βάρος διερχόμενων οδηγών αλλά και δημόσιων εγκαταστάσεων.
Σε δήλωσή του για το θέμα , ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, καταλήγει, καυστικά:
"Δεν είναι δυνατόν ένας ιδιώτης εργολάβος να κουμαντάρει δημόσιο και πολίτες. Γενικό δερβέναγα δεν είχαμε ανάγκη στον τόπο μας, αλλά σωστό έργο, που όμως δεν θα δημιουργεί επί μήνες παράπλευρα προβλήματα  και το σημαντικότερο, παρά τις ειδοποιήσεις, αυτός να μην συμμορφώνεται. Η δε Περιφέρεια μάλλον "κοιμάται" ήσυχη... αλλά και "δέσμια" της κυβερνητικής φιλικής στάσης προς τους κατασκευαστές του έργου. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δυστυχώς το λόγο θα 'χει σύντομα η Δικαιοσύνη"!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου