Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

"Οι Συνοικιακοί σύλλογοι στην... πρώτη γραμμή της δράσης"!


Την χρησιμότητα των Συνοικιακών Συλλόγων σε πολυπληθείς πόλεις με διοικητική αρρυθμία -  λόγω της μεταρρύθμισης του "Καλλικράτη" - κι εξαιτίας  της αδυναμίας άσκησης πολιτικής υπέρ των γειτονιών και των δράσεών τους, επεσήμανε ο Πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που επισκέφθηκε τον εκθεσιακό χώρο του Συλλόγου "Μεταμόρφωσης του Σωτήρος" στην Οβρυά του Δήμου Πατρέων, στον οποίο συγκεντρώθηκαν και φιλοξενούνται λαογραφικά αντικείμενα από κατοίκους της περιοχής.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της διοίκησης του τοπικού συλλόγου και κατά την επίσκεψή του, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει παλιά σπιτικά αντικείμενα, εργαλεία, εργόχειρα, σκεύη κ.ά, ενώ αντάλλαξε απόψεις σχετικά με την ανάδειξη τέτοιων λαογραφικών στοιχείων, που οδηγούν τους νεότερους στο να μαθαίνουν, αλλά και τους μεγάλους να βοηθούν στην διάσωση και διάδοση της παράδοσης και του τρόπου ζωής των παλιότερων γενεών.
Κατά την επίσκεψή του, ο υπ. βουλευτής ζήτησε να μάθει για την χρησιμότητα πολλών εκ των εκθεμάτων, ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε στις ανέσεις του σήμερα αλλά και στις δυσκολίες της εποχής, με αναφορές στα καθημερινά προβλήματα της συνοικίας, στις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων, αλλά και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις με μικρά αλλά σημαντικά έργα υποδομής, τις οποίες ο κ. Τριανταφυλλόπουλος είχε τη δυνατότητα να συζητήσει επί τόπου με τον  Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά και συνεργάτες του.
"Οι συνοικιακοί σύλλογοι στις μεγάλες τσιμεντουπόλεις έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο δράσης, πολύ δε περισσότερο, όταν οι σημερινοί μεγάλοι δήμοι αδυνατούν, ρίχνοντας το βάρος του ενδιαφέροντός τους στο κέντρο και τις γενικότερες υποδομές" τόνισε ο Πολιτευτής, συγχαίροντας το σύλλογο για τη  δράση του και για την αποτελεσματικότητά του.
Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, επισκέφθηκε  και συζήτησε για τρέχοντα θέματά τους, τους Συλλόγους των Συνοικιών της Πάτρας, Ανθείας, Μακρυγιάννη, Περιβόλας, Μπεγουλακίου και Ρυακίου (Άγιοι Πάντες). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου