Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

"Σημαντικός ο ρόλος της Εκκλησίας... σε περίοδο βαθιάς κρίσης"!


Μία σημαντική πλευρά της καθημερινότητας του πολίτη και συνάμα έναν ισχυρότατο παράγοντα στήριξης της σημερινής κοινωνίας, αναδεικνύει με τις επισκέψεις του - το  τελευταίο διήμερο - ο Πολιτευτής της ΝΔ στην Αχαΐα Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που υπογραμμίζει δημόσια "τον ιδιαίτερο ρόλο της Εκκλησίας σε μία περίοδο κρίσιμη για τον  Έλληνα και το Έθνος και σε μια εποχή που ο "υλικός πόλεμος" κατακυρίευσε  τα πάντα, αλλά τώρα η βαθύτατη οικονομική κρίση αποκαλύπτει την "γύμνια" των καιρών μας, αφού σχεδόν τα πάντα αλλοτριώθηκαν, στη δε γενικευμένη κατρακύλα, το μόνο αποκούμπι του δυστυχούς ανθρώπου είναι η θρησκεία μας και οι ταγοί της", όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.
Ο επ. βουλευτής βρέθηκε διαδοχικά στην Ιερά Μονή της "Παναγίας των Νοτενών" στο Σκιαδά Ερυμάνθου (του τέως Δήμου Τριταίας), στο Μοναστήρι της "Παναγίας της Χρυσοποδαρίτισσας" στην Χρυσοπηγή (τέως Δήμου Φαρρών) και στον Ιερό Ναό "Κοσμά του Αιτωλού" στα Καμίνια Πατρών, παρακολουθώντας από κοντά τα τελετουργικά των εορτών τους αλλά και την σημασία που όλο και πιο πολύ αποδίδει ο κόσμος - νέοι και ηλικιωμένοι - στην Εκκλησία, που όσο κι αν πολλές φορές λοιδορείται ή κατηγορείται, αποτελεί "στυλοβάτη" της ανθρώπινης  ύπαρξης.
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, είχε την μοναδική δυνατότητα να συζητήσει με πιστούς όλων των ηλικιών που ακόμα και ξυπόλητοι ή γονυπετείς έφθασαν στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας , το ίδιο και με κληρικούς, για το "απάγκιο" που προσφέρει όλο και περισσότερο η Εκκλησία στους ανθρώπους, αλλά και το Θεάρεστο έργο των Μονών, Ενοριών αλλά και της Μητρόπολης, χώρους στους οποίους καθημερινά απευθύνονται δεκάδες για ψυχική, σωματική και βιοποριστική στήριξη, έργο που έχει αν μη τι άλλο επωμιστεί ο Κλήρος, προσφέροντας άλλοτε πολλά κι άλλοτε τα ελάχιστα δυνατά σε μικρούς και μεγάλους, οικογένειες και μοναχικά άτομα.
Σε πολλές από τις συζητήσεις αυτές ο Πολιτευτής έβαλε ευθέως το θέμα της αποξένωσης από την Εκκλησία αλλά και των πολιτικών που συχνά στοχεύουν για οικονομικούς λόγους στην περιουσία της, παρότι παντού και πάντα αυτή είναι που συμπληρώνει ή και καλύπτει το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος. Υπογράμμισε δε τις άστοχες πολιτικές κάποιων να βγάλουν την εικόνα του Χριστού από την Βουλή των Ελλήνων, τις σχολικές αίθουσες ή και αλλού, επιχειρώντας αλλοίωση της θρησκείας αλλά και του ρόλου της Εκκλησίας σε μεγάλους αγώνες του Έθνους.
Σε δήλωσή του ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αφού εξάρει το έργο και τον Θείο λόγο του Ποιμενάρχη Πατρών κ.κ. Χροσοστόμου, καταλήγει:
"Όσο οι ελπίδες από τα κέντρα εξουσίας σβήνουν κι εξανεμίζονται, τόσο ο ρόλος της Εκκλησίας μας θα είναι βαρύς και ανηφορικός. Σε όλα όσα περνάει η σημερινή κοινωνία μας υπάρχουν πολύ πιο βαθιές ρίζες που πρέπει να αναζητηθούν από τον καθένα μας χωριστά. Στον δύσκολο καθημερινό αγώνα, η πίστη μας και το θρησκευτικό μας φρόνημα δύνανται να μας βοηθήσουν να ορθοποδήσουμε αλλαγμένοι, πιο πολύ άνθρωποι και αλληλέγγυοι στον σύγχρονο Γολγοθά μας"!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου