Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

"Μετέωρη" η πρόσβαση και ανάδειξη της Ι.Μ Μεκαλλαριάς!


Στο Μοναστήρι της  Μακελλαριάς - της ορεινής περιοχής των Καλαβρύτων - βρέθηκε προπαραμονή της Παναγίας ο Πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, προκειμένου να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ.κ Αμβροσίου και να γνωρίσει από κοντά τη νέα Αδελφότητα που ξεκίνησε ιερή δράση στην επαναλειτουργούσα Μονή, η οποία και στέκει μετέωρη, από τις λίγες σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, φιλοξενώντας μόνιμα και πάλι, μετά από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.
Ο  Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, είχε τη δυνατότητα να δει και να μάθει από κοντά την μακρά ιστορία της Μονής, στην οποία σφαγιάστηκαν δεκάδες κληρικοί και λαϊκοί το 1457 από τον Μωάμεθ Β' και ανακαινίστηκε το 1784, ενώ παρακάθισε στο Αρχονταρίκι με τον Δεσπότη, ακούγοντας τόσο από αυτόν όσο και από τις Μοναχές τις προσπάθειες που σήμερα καταβάλλονται προκειμένου η Μονή να συντηρηθεί  και να ξαναγίνει τόπος μοναχικής ζωής αλλά και ευλαβούς προσκυνήματος από χιλιάδες πιστούς, όπως δεκάδες χρόνια πριν.
Παράλληλα με πολλούς προσκυνητές, από Πάτρα, Αίγιο και Καλάβρυτα - πέραν των ευχών που αντάλλαξαν για τις άγιες τούτες ημέρες - συζήτησε την αναγκαιότητα στήριξης και ανάδειξης της Ι.Μ Μακελλαριάς για πνευματική ανάταση και ενίσχυση του θρησκευτικού ιδεώδους. Άκουσε δε τον συγκινητικό Θείο λόγο του Μητροπολίτη Αμβροσίου, αλλά και τα ζεστά λόγια του - από του Άμβωνος - για την παρουσία του και την εν γένει δράση του στα κοινά, με την καταλυτική φράση του..." συνέχισε να παραμένεις μακρυά από τη σαπίλα της εποχής μας"!
Ο επ. βουλευτής κάνει λόγο για "την χρησιμότητα αποκατάστασης του δρόμου 8 χλμ που οδηγεί στο Μοναστήρι, ιδιαιτέρως από την Πατρών - Καλαβρύτων (Φλάμπουρα)  - κάτι που ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου Καλαβρύτων, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα  σε έναν ιερό χώρο, πολύ κοντά στον άξονα των Μονών Αγίας Λαύρας και Μεγάλου Σπηλαίου" και καταλήγει:.
"Θα πρόκειται για έργο Θεάρεστο, χρήσιμο για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Αχαία και εκπλήρωση ενός τεράστιου χρέους προς την Παναγία, που στέκει ψηλά στο βράχο, φωτίζοντας και φυλάσσοντας τους ευσεβείς Χριστιανούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου