Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

"Στο σκοτάδι η Ολυμπία Οδός ...και η περιοχή"!


Με το σαφές ερώτημα "ποιος διοικεί αυτόν τον τόπο, οι εργολάβοι ή οι αιρετοί της Πολιτείας" , ο Αχαιός Πολιτευτής της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, παρεμβαίνει για μία ακόμα φορά στο θέμα της κατασκευής της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου- Πατρών και στα επακόλουθα του μεγαλόπνοου έργου, που από τη μία "αρχίζει και σταματά" και από την άλλη με τον τρόπο που εκτελείται, πέραν της επικινδυνότητας του οδοστρώματος, έχει μετατρέψει κομβικά σημεία της Αιγιάλειας σε "πύλες του σκότους", καταλύοντας κάθε επιτρεπτό όριο αισθητικής και επικινδυνότητας  για διερχόμενους οδηγούς. 
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, εκφράζει την απορία του, "πώς ένα τόσο μεγάλο έργο κινείται με ρυθμούς χελώνας, ελάχιστο εργατικό δυναμικό και χρονοδιαγράμματα άγνωστα που επιτείνουν οδικές δυσλειτουργίες, χωρίς κανείς και ιδιαιτέρως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας  Δυτικής  Ελλάδας , να μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε ουσιαστικά προβλήματα που αρχίζουν να χρονίζουν αλλά και για την εικόνα των περιοχών που η ακτίνα του έργου συμπεριλαμβάνει".  
Ο Α' Επιλαχών Βουλευτής της ΝΔ, αναφέρεται αρχικά σε σημάνσεις επί της Νέας Εθνικής Οδού από τον Κόμβο της Ακράτας μέχρι και τον Ψαθόπυργο, οι οποίες ενώ υφίστανται μήνες τώρα, οι διερχόμενοι οδηγοί σε ρυθμό αναγκαστικού σημειωτόν , δεν βλέπουν παρά μονάχα ελάχιστες εργασίες να εκτελούνται, την ώρα όμως που ο δρόμος παραμένει εγκλωβισμένος μέχρι οι εργασίες να πάρουν την μορφή και το ρυθμό που αρχικά είχε προβλεφθεί. "Λειτουργούν σαν να μην νοιάζονται για την εικόνα της περιοχής, ούτε για την ταλαιπωρία των οδηγών, ειδικά την θερινή αυτή περίοδο όπου η κίνηση είναι αυξημένη λόγω των εκδρομέων, που όμως έχουν καταβάλει ένθεν και ένθεν κανονικά τα αντίτιμα των διοδίων" τονίζει ο ο κ.Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος επιπροσθέτως επικαλείται απαντήσεις υπευθύνων των εταιρειών, που σε τίποτα δεν θυμίζουν σύννομο κράτος, που νοιάζεται για την εξυπηρέτηση αλλά κυρίως για την ασφάλεια  των πολιτών.
Χαρακτηριστική του καθεστώτος που επικρατεί και από την οποία διαφαίνεται η ισοπεδωτική λογική των εργολάβων, του στυλ- "ότι μπορούμε κάνουμε αλλά δεν έχουμε λεφτά και ούτε ξέρουμε που θα πάει το έργο", είναι η απάντηση που έδωσε η Περιφέρεια Δ.Ε - και συγκεκριμένα η ΔΕΣΕ - στον Δήμο Αιγιάλειας σχετικά  με την διακοπή λειτουργίας του κεντρικού - δημόσιου φωτισμού των Οδικών Κόμβων σε Λόγγο- Ροδοδάφνη  και Μαγανίτη Αιγίου, όπου κατά πρωτοφανή τρόπο το επίσημο κράτος "σηκώνει τα χέρια ψηλά" και παραπέμπει στην καλή διάθεση  του εργολάβου για να φωτιστούν οι είσοδοι του δήμου από τα δυτικά. "Μια τουριστική περιοχή έχει μείνει στο σκοτάδι με τους επισκέπτες και παραθεριστές ν' απορούν για το χάλι που αντικρίζουν και το οποίο δεν    επιτρέπει όχι μόνο την ανάλογη αισθητική της πρώτης εικόνας του τόπου, αλλά παρεμποδίζεται η άνετη   επαφή με τις σημάνσεις για παραλίες, ξενοδοχεία  και καταστήματα σε Λόγγο, Σελιανίτικα, Άκολη και Αίγιο. Είναι ντροπή για την τουριστική Αιγιάλεια που και νέο δρόμο δεν βλέπει και στο σκοτάδι παραμένει", λέει ο Πολιτευτής.
Σε δήλωσή του για το θέμα  ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, καταλήγει, λέγοντας:
" Σε μία χώρα που τα έργα είναι αναγκαία και χρήσιμα, σε μία περίοδο δύσκολη για όλα, φαντάζει να χει χαθεί ο έλεγχος. Η Αιγιάλεια μοιάζει με βομβαρδισμένο Βελιγράδι και η ζημιά που προκαλείται  από την εικόνα που συναντούν οι επισκέπτες είναι μεγάλη και δυσφημιστική πολλαπλώς. Όταν δεν υπάρχει κράτος, να βάλει όρους και όρια σε εργολάβους, τότε οι αιρετοί του λαοί παρακαλούν μάταια εργοταξιάρχες και υπαλλήλους. Οποία κατάντια αλήθεια...!" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου