Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

"Στροφή στα αγροτικά προϊόντα... με γενναία κρατική ενίσχυση"!


Την ανάγκη "να στηριχθεί η Αιγιάλεια - ως μια από τις πιο σημαντικές αγροτικές περιοχές της χώρας - στην εύφορη γη της και μέσα από νέες πρακτικές προώθησης των προϊόντων της να μπορέσει ν' αντέξει σε περίοδο ύφεσης και ανεργίας", υπογράμμισε ο Α ' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που με την παρουσία και την συμμετοχή του σε εκδηλώσεις που είχαν στο επίκεντρό τους ντόπια καλλιεργήσιμα προϊόντα, συζήτησε τους τρόπους ανάπτυξης του αγροτικού στοιχείου, με μπροστάρη το ίδιο το Κράτος, το οποίο και καλείται να εξεύρει τρόπους στήριξης των παραγωγών ή των Ομάδων παραγωγών , αλλά και διάδοσης-διάθεσης των ποιοτικών χαρακτηριστικών της στον τομέα της γεωργίας.
Ο Αχαιός Πολιτευτής, τις τελευταίες ημέρες συμμετείχε στην "Γιορτή Ελιάς" στον Ελαιώνα Διακοπτού και στη "Γιορτή Πετροκέρασου" στο Μοναστήρι Αιγείρας, όπου και είχε την ευκαιρία ν' ανταλλάξει απόψεις με παραγωγούς και ανθρώπους που έχουν ήδη προχωρήσει στην τυποποίηση και εξαγωγή των προϊόντων τους  κάτω από δύσκολες έως και πλήρως αρνητικές συνθήκες,  καταλήγοντας αβίαστα στο συμπέρασμα, πως "σε μία σφικτή περίοδο από οικονομικής άποψης, η Αιγιάλεια, θα μπορούσε μέσα από συντονισμένες προσπάθειες ομάδων και συνεταιρισμών, να προωθήσει τα παραγόμενα προϊόντα της, που σημειωτέον διαθέτουν καλή ποιότητα, καλό όνομα περιοχής προέλευσης, αλλά ανύπαρκτους μηχανισμούς στήριξης και πώλησης, με εξαίρεση μόνο την Κορινθιακή σταφίδα".
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, συζήτησε το θέμα - με τις όποιες προοπτικές της αγροτικής Αιγιάλειας - με τους  Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων - στην κατεύθυνση πρωτοβουλιών κι από πλευράς Δήμου - ενώ εξήρε το έργο τόσο των Ελαιοπαραγωγών που πασχίζουν για ένα προϊόν "χρυσό" και ανταγωνίσιμο πανελλαδικά, αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρίου "Η Βεργουβίτσα" για το έργο του στο χωριό και την διάδοση του ιδιαίτερου προϊόντος "πετροκέρασο" σε γλύκισμα. Κάλεσε δε τους Προέδρους των δύο περιοχών Σπύρο Χριστοδούλου και Χρήστο Σπυρόπουλο  αντίστοιχα σε Ελαιώνα (Τρυπιά) και Μοναστήρι να καταθέσουν άμεσα προτάσεις για την ανάδειξη και προβολή των παραγόμενων προϊόντων που είναι το "σήμα κατατεθέν" για τον τόπο τους, την Αιγιάλεια κι ολόκληρη την Αχαΐα, παράλληλα με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Αιγιάλειας Λ. Μαυρουδή και Βασ. Ανδρουτσόπουλο. 
Σε δήλωσή του ο Επ, Βουλευτής της ΝΔ,α αναφέρει, μεταξύ άλλων:
"Είναι λυπηρό, σε μία χρονική στιγμή  που η Ελλάδα ούτε παράγει ούτε πουλάει τίποτα, να μην  εκμεταλλεύεται σθεναρά την "μητέρα" γη! Η Αιγιάλεια διαθέτει προϊόντα εξαίσιας ποιότητας και σε ικανοποιητικές ποσότητες για να μπορέσει να "γεμίσει" την αγορά εγχώρια και μη. Το Κράτος, οφείλει να αδράξει την ευκαιρία των "αγωνιστών" της γεωργίας και του υπαίθρου , που πρώτοι έχουν πιστέψει σ' αυτό που κάνουν, ενισχύοντας όλες τις φάσεις των καλλιεργειών τους, ουσιαστικά  κι όχι τυπικά με επιδοτήσεις "του βρόντου", επενδύοντας αν μη τι άλλο  στην αγροτιά και στην ανάπτυξη. Είναι αδιανόητο μια περιοχή και μια χώρα  που παράγουν... να εισάγουν τέτοια αγροτικά αγαθά από άλλα κράτη, που ούτε την φήμη έχουν, ούτε την ευφορία της δικής μας γης , πλην όμως διαθέτουν τον ανάλογο μηχανισμό στην παγκόσμια αγορά".  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου