Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

"ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ":"Η προχειρότητα...οδηγεί σε αναβολές"!


Με αφορμή τα φαινόμενα "διγλωσσίας", υπαναχωρήσεων και απανωτών αναβολών στη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί σοβαρών και κρίσιμων θεμάτων του Δήμου Αιγιάλειας, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, η Δημοτική Παράταξη "Αιγιάλεια-Νέα Εποχή", παρεμβαίνει με δήλωση του Επικεφαλής της Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, μέσω της οποίας καυτηριάζονται οι καθυστερήσεις σε ζητήματα της περιοχής που χρίζουν άμεσης διευθέτησης, όπως η σύναψη δανείου για την αντιμετώπιση χρεών προς τρίτους και η ανακατασκευή της Οδού Κλ.Οικονόμου στο πλαίσιο "Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου" της πόλεως του Αιγίου. Η δήλωση, με την οποία η Ελάσσων Αντιπολίτευση παρεμβαίνει στα παραπάνω, έχει ως εξής:

"Δυστυχώς, στους δέκα πρώτους μήνες θητείας της η Δημοτική Αρχή της Αιγιάλειας, εμφανίζει σημάδια ασυνεννοησίας και προχειρότητας σε καίρια θέματα, για τα οποία εμφανώς χρονοτριβεί και δείχνει να μην δύναται να αντιμετωπίσει. Πρόσφατα, ενώ επισήμως έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο την "Ανάπλαση", πριν καν αυτή συζητηθεί, την απέσυρε - άγνωστο για πότε - λόγω ασυμφωνίας Δημάρχου και αρμοδίου Αντιδημάρχου ως προς το υλικό κατασκευής του πεζόδρομου της Κλ.Οικονόμου. Κι ακόμα ψάχνονται! Πώς όμως ενέταξαν το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου; Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η βιασύνη και η προχειρότητα "βγάζουν μάτι"!
Προ ημερών, η Δημοτική Αρχή, ενώ έκανε αρκετό ντόρο στα Μ.Μ.Ε για την αναγκαιότητα σύναψης δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τα χρέη προς τρίτους, έστησε και πάλι το ίδιο σκηνικό! Το θέμα εντάχθηκε στη Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου και λίγο πριν αυτό συνεδριάσει, το θέμα εξαφανίστηκε...γιατί ξαφνικά (!) δεν είναι έτοιμος ο δήμος να προχωρήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες! Οι προμηθευτές όμως περιμένουν τα χρήματά τους και η περιουσία του δήμου απειλείται από πλειστηριασμούς.
Συμπέρασμα: Ή η δημοτική αρχή δεν ξέρει τι κάνει, ή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και για τα δύο αυτά θέματα δεν τα καταφέρνει. Το δεύτερο ας το δει ο κ. Δήμαρχος κι ας τον αντικαταστήσει, γιατί οι χειρισμοί του προκαλούν. Άλλωστε έχει πιαστεί πολλές φορές "αδιάβαστος" σε σημαντικά θέματα του δήμου, που όλως τυχαίως έρχονται από τον ίδιον στο "παρά πέντε" για ψήφιση ή ως κατ' επείγοντα και με οριακές χρονικές προθεσμίες.
Ο κ. Δήμαρχος ξέρει πως έχει τη συναίνεσή μας όπου το κοινό καλό το απαιτεί. Δεν είναι δυνατόν όμως ν' ανέχεται προχειροδουλειές και πισωγυρίσματα που αν μη τι άλλο "παγώνουν" κρίσιμα θέματα και οι "θεωρίες" επ' αυτών δίνουν τη θέση τους στην "ουσία και την πράξη"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου