Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

"Ο λαός χρειάζεται εκτόνωση, αλλαγή πολιτικής και πολιτικών"!


Στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν,τόσο στην Πάτρα όσο και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας, με κορυφαία περίπτωση αυτή της Θεσσαλονίκης και "πρωταγωνιστή" δυστυχώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Α'΄Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος επέλεξε το Αίγιο, προκειμένου να παρακολουθήσει τις φετινές εκδηλώσεις αλλά και την παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στη δήλωσή του αναφέρει:

"Η αποστροφή του κόσμου - δημόσια και αυθόρμητα πλέον - ταυτίζεται κυρίως με τις ακολουθούμενες πολιτικές των μνημονίων και της εθνικής υποδούλωσης που του έφεραν φτώχεια, ασήκωτα βάρη, ανεργία, λουκέτα ακόμα και πραγματική πείνα! Ο αγανακτισμένος κόσμος δεν μπορεί πια να ξεχωρίσει κόμματα, πολιτικούς, πολιτειακούς θεσμούς και γιορτές. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η διάσωσή του, η δική του, της οικογένειάς του, της επιχείρησής του, το μέλλον των παιδιών του που στο σχολείο δεν έχει βιβλία και μετά τις ακριβοπληρωμένες σπουδές δεν έχει ευκαιρίες εργασίας! Πάνω απ' όλα  όμως τον νοιάζει η χώρα του, η νέα της σκλαβιά, η ταπείνωσή της και το ξεπουλημένο πλέον μέλλον της, τσαλαπατώντας πολέμους, μάχες, θυσίες, αξίες της θρησκείας μας και του πατριωτισμού μας!
Ο λαός, υπέμεινε πολλά. Πίστεψε, παρασύρθηκε, ανέχτηκε, ήλπισε, θεοποίησε πολιτικούς, αλλά μάταια! Τώρα δεν του έμεινε τίποτε άλλο, από το να ξεσπάσει, να διαμαρτυρηθεί, ισοπεδώνοντας άθελά του πολλές φορές τους πάντες και τα πάντα! Βλέπει κυβερνητικό πρόσωπο και χυμάει να τον κατασπαράξει ! Βλέπει πολιτικούς και θέλει να αποδώσει μέσω αυτών υπαρκτές ευθύνες του διακομματικού χθες, του πολιτικού συστήματος... που ανδρώθηκε με την ψήφο του ωστόσο! Δεν λογαριάζει ούτε καν τον Αρχηγό του Κράτους...αφού δεν ξεχνά προφανώς πως επί χρόνια ήταν μέλος Κυβερνήσεων που δανείζονταν ασύστολα για να πληρώνει σήμερα η χώρα και οι απελπισμένοι της νεότεροι πολίτες!
Ο λαός αναζητά εκδίκηση και άμεσο διέξοδο. Στη Δημοκρατία μας - τους θεσμούς της οποίας καλό και χρήσιμο θα ήταν να σεβόμαστε και να διαφυλάττουμε - χρειάζεται εδώ  και τώρα εκτόνωση. Πρέπει ο λαός να μιλήσει για όσα συμβαίνουν και μόνο οι εκλογές θα του δώσουν την απόλυτη ευκαιρία να τιμωρήσει, να επιδοκιμάσει ή να αποδοκιμάσει και σε κάθε περίπτωση ν' αποφασίσει για τον τόπο του. Να επιλέξει πολιτικές δυνάμεις, πολιτικές συνεργασίες, πολιτικές κατευθύνσεις, πολιτικά πρόσωπα κι έτσι να νιώσει πως ο ίδιος δημιουργεί το αύριο, με ελπίδα και αποφασιστικότητα!
Όσο όμως η σημερινή κυβέρνηση παραμένει γαντζωμένη στην εξουσία, εκπρόσωποί της θα προκαλούν καθημερινά κι όσο ακόμα και από τη ΝΔ παλαιοκομματικές συμπεριφορές και τακτικές θα μας γυρίζουν σε λάθη του χτες, η δε αριστερά με τη μέθοδο του "ρόπαλου" θα νομίζει πως κάνει κουμάντο, τότε η χώρα θα μετατρέπεται σε "Νταχάου" και ο λαός σε εμφύλια σύρραξη"!
Δεν το αξίζουμε.Mε τα "όχι" και ουχί με τα "ναι" οι 'Ελληνες έγραψαν ιστορία. Κι εμείς είμαστε Έλληνες κι εμείς οι Έλληνες μπορούμε! Χρόνια Πολλά"!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου