Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

"Η "καραμέλα" του "όλοι ίδιοι είστε" και της "σκληρής αντιπολίτευσης" δεν περνάει"!


Με αμείωτη ένταση συνεχίζει τις περιοδείες του ανά το νομό, ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επιχειρώντας την πολυπόθητη συσπείρωση στις τάξεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εν μέσω κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων που απαιτούν εγρήγορση κι ετοιμότητα, ώστε να επιτευχθεί νικηφόρο αποτέλεσμα  στις πρόωρες εκλογές - όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν - με "σημαία" την εναλλακτική οικονομική πολιτική της παράταξης για ανατροπή της ύφεσης και επιχειρούμενη ανάταση της εθνικής οικονομίας.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκε τις περιοχές: Άρλα, Ροίτικα, Κλειτορία, Κρινόφυτα, Διακοπτό, Κάτω Αχαία, Λιμνοχώρι, Λακκόπετρα, Καμάρες, Σαλμενίκο, Ροδοδάφνη, Συχαινά, Ακράτα, Καλλιθέα, Οβρυά, Ζαρουχλέϊκα και Κρήνη Πατρών, συνομιλώντας με κομματικά στελέχη της ΝΔ και απλούς πολίτες για την όλη κατάσταση στη χώρα, με έμφαση στην οικονομία, την ανεργία και τα "χαράτσια" που επιβάλλονται από την κυβέρνηση.
Ο Αχαιός Πολιτευτής απάντησε με ευθύτητα στα επιχειρήματα που άκουσε σχετικά με τα τεκταινόμενα στην πολιτική "σκακιέρα", για να σταθεί σε δύο από αυτά. Στο επιχείρημα του "όλοι το ίδιο είστε" και στο αίτημα των Νεοδημοκρατών για πιο "έντονη και πιο σκληρή αντιπολίτευση από τη ΝΔ".
Για μεν το πρώτο, ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος σημείωσε ότι "αποτελεί μία "καραμέλα" των ψηφοφόρων ή και στελεχών του  ΠΑ.ΣΟ.Κ, που βλέποντας τα χάλια της κυβέρνησής τους και μη θέλοντας να γυρίσουν να κοιτάξουν προς τα δεξιά τους, βρήκαν το σλόγκαν της ισοπέδωσης των δύο μεγάλων κομμάτων, με συνευθύνες και διαχρονικά φταιξίματα , που όμως τώρα θυμήθηκαν"! Προέτρεψε δε τους Νεοδημοκράτες να μην επηρεάζονται από τέτοιες λογικές, δίδοντας την απάντηση:"Eμείς ούτε κρίση φέραμε, ούτε κρίση δανεισμού από τις αγορές, ούτε αυξήσαμε την ανεργία στο 20%, ούτε περικόψαμε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, oύτε  και "σπείραμε" λουκέτα στα καταστήματα".          
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αφού παρουσίασε την διαφορετική πολιτική επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου για σημαντικά θέματα (χαράτσια, εφεδρεία, Φ.Π.Α και άλλα) απάντησε και στις προτροπές για πιο σκληρή και έντονη αντιπολίτευση από τη ΝΔ, λέγοντας: " H αντιπολίτευση σήμερα, εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι με κορώνες και φαγωμάρα, από τα μπαλκόνια ή από το βήμα της Βουλής, όπως τα παλιότερα χρόνια. Σήμερα ο κόσμος που περνάει δύσκολα, μας ακούει, μας κρίνει και μας βαθμολογεί σαν να είμαστε κυβέρνηση. Είναι πολύ απαιτητικός. Δεν γίνεται σήμερα,για παράδειγμα, να μιλάμε αυθαίρετα για αυξήσεις αποδοχών, προσλήψεις, επαναπροσλήψεις και άλλα πολλά για ν' ακούγονται ωραία κι αύριο ως κυβέρνηση να μην είναι υλοποιήσιμα και να μας πετάνε πέτρες"!
Και ο Επ. Βουλευτής, σε όλες τις τοποθετήσεις του κατέληξε:"Ο Σαμαράς ξέρει που λέει "ναι" και που λέει "όχι". Η λογική του ΠΑ.ΣΟ.Κ  με το "ναι" σε όλα στην  αντιπολίτευση και "όχι" σε όλα στη Βουλή δεν μας κάνει. Ο Σαμαράς έχει προβλέψει όλα τα σημερινά δεινά, έχουμε ψηφίσει συναινετικά αρκετά νομοσχέδια στο Κοινοβούλιο θεωρώντας τα προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν στηρίξαμε το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο.Ξέρουμε τι λέμε, που πάμε και τι θα μπορέσουμε να κάνουμε αύριο ως νέα κυβέρνηση της χώρας. Αφήστε λοιπόν τα παχιά λόγια και διαδώστε αλήθειες για να πετύχουμε σαν παράταξη, σαν πολίτες και σαν χώρα. Όλα τ' άλλα, απλά δεν περνάνε σήμερα πια"!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου