Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

"Με την εκλογή Σαμαρά ανοίγει ο δρόμος για εναλλακτικές βιώσιμες πολιτικές"!


Tις θέσεις και προτάσεις της Ν.Δ μετέφερε, εκπροσωπώντας το κόμμα του, ο Πολιτευτής Αχαΐας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, στην Εκπομπή "Πολιτικό Κοντράστ" του Αθηναϊκού Τηλεοπτικού Σταθμού "Kontra CHANNEL" και του Δημοσιογράφου Χρήστου Θεοδωρακόπουλου, με συνομιλητές: τους Βουλευτές ΠΑ.ΣΟ.Κ Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, ΛΑ.Ο.Σ Αχαΐας Αλέκο Χρυσανθακόπουλο και το Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκούτα.
Ο Αχαιός Α' Επιλαχών Βουλευτής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τοποθετηθείς επί του συζητούμενου Προϋπολογισμού του 2012, χαρακτήρισε την διαδικασία
"διαδικαστική ως συνέχεια της ψήφου εμπιστοσύνης προς την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου", διευκρινίζοντας ωστόσο ότι"σ' αυτόν τον προϋπολογισμό συμπεριλαμβάνονται ήδη αποφασισμένα μέτρα από το Μεσοπρόθεσμο και το Πολυνομοσχέδιο για τα οποία δεν αίρονται κατ' ουσίαν οι ενστάσεις της ΝΔ".
Για τους χειρισμούς  "Σαμαρά" και τα περί "συγκυβέρνησης" ο κ. Τριανταφυλλόπουλος μίλησε για "παροδική και αναγκαστική συναίνεση, υποχρεωτικά όταν η χώρα βρέθηκε στα όρια της εξόδου από το Ευρώ λόγω της τραγικής ιδέας Παπανδρέου για τo δημοψήφισμα", ενώ υποστήριξε πως "με την συμβολή του αυτή σε μία προσωρινή και ειδικού σκοπού κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς απέτρεψε μεγάλη κοινωνική έκρηξη, ξεμπλόκαρε την 6η δόση, δεν διαπραγματεύτηκε την εθνική αξιοπρέπεια, έβαλε τα θεμέλια για αλλαγή της λανθασμένης συνταγής πολιτικής και ανέδειξε την ανάγκη λήψης άλλων πολιτικών, μετά από 5ετή ύφεση της χώρας". 
Για την επιστολή του Προέδρου της Ν.Δ στους ηγέτες της Ε.Ε ο υπ. βουλευτής, μίλησε για "σπέκουλα του ΠΑΣΟΚ και σκόπιμη προπαγάνδα κάποιων Μ.Μ.Ε", αφού όπως είπε, "ο Σαμαράς περιέγραψε ωμά την πραγματικότητα, δηλαδή την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής και την ανάγκη τροποποιήσεων αυτής για την επίτευξη των όρων των δανειστών μας", ενώ για την συμμετοχή  στελεχών της ΝΔ στην Κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου επανέλαβε πως "η μη συμμετοχή θα ερμηνευόταν ως μη στήριξη, η δε επιλογή των Υπουργείων Άμυνας κι Εξωτερικών για τους δυο Αντιπροέδρους της ΝΔ , σηματοδότησε εθνικούς συμβολισμούς και την ανάγκη  αλλαγής της  εικόνας της χώρας, διεθνώς".
Σχετικά με αντίθετες εκτιμήσεις βουλευτών και στελεχών της Ν,Δ για την όλη στάση της  ηγεσίας, ο Πολιτευτής σημείωσε πως "η γραμμή χαράσσεται από τον Αρχηγό  κι όχι από ολίγους μέσω  κάποιων σκόρπιων δηλώσεων  στις εφημερίδες"! Απέρριψε επιπλέον τον όρο της "συγκυβέρνησης" αφού όπως είπε, "καμιά προγραμματική σύγκλιση δεν προηγήθηκε αυτής  της συμφωνίας, αντιθέτως αποκλειστικές αρμοδιότητες της κυβέρνησης είναι η επικύρωση της δανειακής σύμβασης ως αναπόφευκτης για τη χώρα και η ανταλλαγή των ομολόγων που προκύπτει απ' αυτήν".
Τέλος για τις πρόωρες εκλογές, ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος εξήγησε πως "αυτές θα γίνουν την ημερομηνία που κρίθηκε ως καταλληλότερη, δηλαδή την 19η Φεβρουαρίου οπότε αναμένεται και η λήξη του προκαθορισμένου έργου της σημερινής κυβέρνησης και επ' αυτού τίποτε δεν έχει μεσολαβήσει μέχρι ώρας για να μιλήσει κανείς για κάτι διαφορετικό".
Και κατέλήξε: "Η χώρα χρειάζεται γρήγορα εκλογές γιατί μόνο μια νομιμοποιημένη και ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να λάβει την επόμενη μέρα αποφάσεις για βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, που η ΝΔ έχει παρουσιάσει έγκαιρα, κοστολογημένα και την ίδια  ώρα ότι κι αν επιχείρησε  ή προέβλεψε το ΠΑΣΟΚ, απέτυχε παταγωδώς"!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου