Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

"Έσπασε τα μούτρα της" η Περιφέρεια με τον Χ.Υ.Τ.Α "Παπανικολού"!


Με αφορμή τη νέα εξέλιξη που σημειώθηκε σ' επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Αναφορών του Κοινοβουλίου επί παλαιότερου αιτήματος του τέως Δήμου Ερινεού Αιγιάλειας κατά του "Χ.Υ.Τ.Α Παπανικολού" (που συζητήθηκε την Τρίτη) και βάσει της οποίας ζητείται η περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος ενόψει και της επερχόμενης δημιουργίας του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων, ο Πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος - που έχει πάρει από το 2004 ευθύτατη αρνητική θέση για την κατασκευή του οργανωμένου σκουπιδότοπου στην επιλεγμένη τοποθεσία - έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η αιφνιδιαστική βιασύνη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τον περασμένο Αύγουστο, να προχωρήσει στη δημοπράτηση και υλοποίηση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη θέση "Παπανικολού", πέραν της κοινωνικής αναταραχής που προκάλεσε στις τοπικές κοινωνίες του Ερινεού και της Συμπολιτείας, φαίνεται πως στερείται και της αναγκαίας "κάλυψης" της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την οποία σημειωτέον και χρηματοδοτείται. Δυστυχώς για τους αρχικώς εμπνευστές του μεγάλου αυτού έργου, σε μία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή με πλείστα περιβαλλοντικά απαγορευτικά, αλλά και τους εγκληματικά συνεχιστές του, η Ε.Ε δεν φαίνεται ν' ακολουθεί τα "χνάρια" τους αλλά αντιθέτως βάζοντας "πάγο" στο έργο, προχωρά στην διερεύνηση των στοιχείων και παραμέτρων του κι έπεται συνέχεια... 
Ηθικά και πολιτικά, η Περιφέρεια οφείλει να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία εκτέλεσης του έργου, αναμένοντας την τελική έκβαση της άνω διερεύνησης, που μοναχικά αλλά γενναία πέτυχε ο τ.Δήμαρχος κ. Βαρνακιώτης, αλλά και την έκβαση της γνωστής προσφυγής κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη νομική πλευρά του επικίνδυνου αυτού εγχειρήματος. Και τις δύο προσπάθειες θα πρέπει βέβαια να συνεχίσουν να στηρίζουν εμπράκτως οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, κρατώντας εμφανώς ψηλά την σημαία της διαμαρτυρίας.
Οποιαδήποτε περαιτέρω εμμονή των ιθυνόντων της Περιφέρειας, θα σημαίνει πως οι εκπρόσωποί της "περί άλλων τυρβάζουν", αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα. Αν δεν κατάλαβαν και τώρα πως "έσπασαν τα μούτρα τους" στα μάτια των θιγομένων κοινωνιών, τότε σίγουρα λειτουργούν μακρυά απ' αυτές αλλά κι αποκομμένοι από όργανα που τους ελέγχουν...μέχρι να παραδεχτούν τα "στημένα παιχνίδια" κάποιων που θέλησαν να εξυπηρετήσουν ύποπτες καταστάσεις κι όχι την ανάγκη της Δυτικής Αιγιάλειας για μακροχρόνια λύση στο θέμα της διάθεσης των σκουπιδιών". 
Να σημειωθεί πως ο κ. Τριανταφυλλόπουλος με την ιδιότητα του Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας θα φέρει το θέμα  εκ νέου στην προσεχή συνεδρίαση (28/12) με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις, προκειμένου να εκφραστεί και πάλι η στάση της Δημοτικής Αρχής και του σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου