Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

"Ο εθελοντισμός σήμερα κατ' ουσίαν υποκαθιστά την πολιτεία"


Στο ευρύ κάλεσμα της "Κοινοφελούς Δημοτικής Επιχείρησης" του Δήμου Αιγιάλειας, για τη σύσταση "Γραφείου Εθελοντισμού" στην περιοχή και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, ανταποκρίθηκε ο Πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, θέλοντας να συμβάλει στην οργανωμένη προσπάθεια που ξεκινά για την ενεργοποίηση  φορέων και πολιτών, ιδιαιτέρως σε μία εποχή κατά την οποία, τόσο συνολικά όσο και ατομικά υπάρχει η ανάγκη προσφοράς και συνεισφοράς σε πολλές πτυχές της καθημερινότητας.
Ο υπ. βουλευτής είχε τη δυνατότητα ν' ανταλλάξει απόψεις για τη δράση που έχουν ήδη αναπτύξει αρκετοί εκ των προσκεκλημένων, όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. ο Δήμος Πατρέων, ο ΣΟΨΥ Πάτρα, το "Αγκαλιάζω", οι Πρόσκοποι, οι Σύλλογοι Αιμοδοτών και πολλοί άλλοι, καθώς και με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Αιγιάλειας Βάσω Ψυχράμη, την οποία και συνεχάρη για την πρωτοβουλία της και την εν γένει προσπάθειά της να οργανώσει και να αναπτύξει το εθελοντικό κίνημα στην περιοχή.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος και με την ιδιότητα του Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής, τόνισε: "Πολλά πράγματα καθημερινά μας χωρίζουν.Κάποια πολύ έντονα τελευταία, μεταξύ Πατρών κι Αιγίου, όπως η πιθανολογούμενη μεταφορά του ΑΤΕΙ και αρκετών δημοσίων υπηρεσιών. Εδώ, με τον εθελοντισμό συμβαίνει το αντίθετο. Οι πολύ επιτυχημένοι φορείς της Πάτρας έρχονται να "δώσουν τα φώτα τους" στο Αίγιο για να ανδρωθεί και στους Αιγιαλείς το αίσθημα του εθελοντισμού κι έτσι  η παρουσία τους αποτελεί εγγύηση της επιτυχίας. Το Αίγιο δεν είχε ποτέ έντονο το στοιχείο του εθελοντισμού -άγνωστο γιατί- σε αντίθεση με την Ανατολική Αιγιάλεια που εύκολα διακρίνει κανείς ισχυρό εθελοντικό "κίνημα" στην πολιτική προστασία αλλά και στον τομέα της Αιμοδοσίας. Κι όμως, σήμερα που η επίσημη πολιτεία (κυβέρνηση και δήμος) αδυνατούν να ανταποκριθούν σε ανάγκες της κοινωνίας, ο εθελοντισμός είναι πολύ πιο απαραίτητος, όχι πια επικουρικά, αλλά ολοκληρωτικά σε πολλές περιπτώσεις υποκαθιστώντας το ίδιο το Κράτος, σοβαρά και χρήσιμα".
Τέλος, κάλεσε τους πολίτες και τους φορείς να συνδράμουν, αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, "είναι μια περιοχή με πλείστες ανάγκες, σεισμόπληκτη πολλάκις, πυρόπληκτη, με χρόνια ασθενείς, ανήμπορους, αβοήθητα παιδιά και ηλικιωμένους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου