Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

"Όχι άλλη αβεβαιότητα για το "Βοήθεια στο Σπίτι" των δήμων"!


Την ανάγκη η πολιτεία να δώσει οριστικό τέλος στην προχειρότητα με την οποία η ίδια έχει επιδείξει εξ αρχής στη σύσταση και λειτουργία της δομής του "Βοήθεια στο Σπίτι" και στην αβεβαιότητα που διακατέχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το σύνολο των εργαζομένων  στις υπηρεσίες αυτές των δήμων, επισημαίνει με νέα του δημόσια παρέμβαση ο Πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, με αφορμή τον αναβρασμό που επικρατεί και πάλι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εξεύρεση  κονδυλίων που αφορούν σε δεδουλευμένα των λειτουργών του θεσμού, καθώς και την ανυπαρξία του κράτους ως προς την οριστική και μόνιμη τακτοποίηση του θέματος, θεσμικά και οικονομικά.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αφού υπογραμμίζει την ουσία των παρεχόμενων υπηρεσιών από το "Βοήθεια στο Σπίτι" και την χρησιμότητά τους στις τοπικές κοινωνίες, υπογραμμίζει τον όγκο απασχόλησης των εργαζομένων αυτή την δύσκολη περίοδο για τον κόσμο και τους ανήμπορους λόγω της κρίσης και των καθημερινών αναγκών πολλών οικογενειών, κάτι που όπως σημειώνει, "καθιστά  κάτι παραπάνω από αναγκαία την λειτουργία της δομής, όταν μάλιστα οι δήμοι πολύ λίγα δύνανται να προσφέρουν στους δημότες τους λόγω υπηρεσιακής και οικονομικής ανεπάρκειας".
Ο Αχαιός Πολιτευτής της Ν.Δ ακουμπά  και την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά την τελευταία συνένωση των δήμων και την εφαρμογή του "Καλλικράτη", όπου όπως λέει "επικρατεί κυριολεκτικά ένα μπάχαλο με τους πρώην Ο.Τ.Α και με μία σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών που περιπλέκουν περισσότερα τα πράγματα, ενώ έχουν αφήσει πολλά χρωστούμενα σε μισθούς και δώρα εργαζομένων".Ως  χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Τριανταφυλλόπουλος αναφέρει αυτό του Δήμου Αιγιάλειας, όπου τα χρήματα έχουν σταλεί μεν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - αν και ψαλιδισμένα κατά  25% - ωστόσο ο δήμος δεν διαθέτει μέρες τώρα τον ανάλογο υπάλληλο για να τρέξει τις διαδικασίες πληρωμής νόμιμα και τυπικά,με αποτέλεσμα να παραμένουν  σε εκκρεμότητα οι μισθοδοσίες του α΄εξαμήνου του 2011, ενώ σε μερικές περιπτώσεις οι εργαζόμενες έχουν να πληρωθούν εδώ και δύο περίπου χρόνια"!  
Σε δήλωσή του ο Α' Επιλαχών Βουλευτής της Ν.Δ αναφέρει καταληκτικά: "Αν οι δήμαρχοι δεν θέλουν αυτήν την υπηρεσία ας βγουν  να το πουν. Αν όμως την θεωρούν χρήσιμο κοινωνικό "εργαλείο" ας απαιτήσουν την πάγια χρηματοδότησή της και την μόνιμη απασχόληση και αμοιβή των εργαζομένων ώστε να μην εξαρτώνται από την όποια κυβέρνηση ούτε από υπάλληλοι να μετατρέπονται σε εθελοντές. Ούτως ή άλλως άπαντες δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο στο αντικείμενό τους. Η κυβέρνηση - μη μιμούμενη λάθη και παραλείψεις των προηγουμένων (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ) ας δώσει επιτέλους μια ξεκάθαρη λύση στο όλο θέμα, με ανάλογο νομοθετικό πλαίσιο αλλά και πάγια οικονομική κάλυψη". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου