Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Στον Αβραμόπουλο για τις πληρωμές και το μέλλον της "Ε.Α.Σ"!


Την απαίτηση των δεκάδων εργαζομένων στο εργοστάσιο της "Εταιρείας Αμυντικών Συστημάτων" Αιγίου για άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους και βιώσιμη λύση για το μέλλον της μονάδας, μετέφερε ο Πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, σε συνάντησή του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες έχει και την αρμοδιότητα της Αμυντικής Βιομηχανίας, ενώ προηγήθηκε και συνάντηση-συζήτηση επί του ιδίου θέματος με τον Αιγιώτη Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα Σπηλιόπουλο, προς την ίδια κατεύθυνση, με βάση και τις μέχρι τώρα προσπάθειές του ως κυβερνητικό στέλεχος τόσο πριν όσο και στην παρούσα φάση.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, παρουσίασε  στον υπουργό το όλο θέμα ως "ζωής και θανάτου" για την περιοχή  με δεδομένη την πολύχρονη αποβιομηχάνιση και τον υψηλό δείκτη ανεργίας, ενώ υπογράμμισε τα σοβαρά οικονομικά αδιέξοδα των υπαλλήλων που παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, για να λάβει ως απάντηση πως "καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια να καταβληθούν χρήματα προ των εορτών", έπειτα και από την επιτευχθείσα αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Ε.Α.Σ κατά 22 περίπου εκατ.ευρώ, από τα οποία - συν τοις άλλοις - θα τακτοποιηθούν οικονομικά και προμηθευτές της εταιρείας.Επιπλέον, συζητήθηκαν, τόσο το θέμα της εφεδρείας όσο και πιθανών μετατάξεων, ζητήματα που συναντούν αρκετά προβλήματα και νομικά εμπόδια και συμφωνήθηκε μετά την πλήρη ενημέρωση του υπουργού να υπάρξουν πιο συγκεκριμένες και ψαγμένες εφαρμόσιμες πολιτικές.
Ο Α΄Επιλαχών Βουλευτής, σχετικά με τα παραπάνω, δήλωσε:"Ο μεταβατικός και προσωρινός ρόλος της σημερινής κυβέρνησης δεν μπορεί να αφήσει σε κατάσταση  αδράνειας και αβεβαιότητας τα στελέχη και τους εργαζόμενους στην πρώην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων Αιγίου. Η νέα ηγεσία - στο μέγεθος του εφικτού- θα πρέπει να επανακαθορίσει τη στάση της και ν' ανατρέψει όσο τα δυνατόν περισσότερα από τα κακώς κείμενα της αναποτελεσματικής κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι υπάλληλοι περιμένουν απαντήσεις  και δικαίως, η χώρα δε οφείλει να προστατεύσει την αμυντική της υπόσταση όσο κι αν αυτό απαιτεί, κονδύλια, χρόνο και σχεδιασμό. Προσωπικά δεν θα σταματήσω να ισχυρίζομαι πως η Ε.Α.Σ έφτασε στο χείλος του γκρεμού επειδή διακομματικά και διαχρονικά  δεν οργανώθηκε ορθά και παραγωγικά , αντιθέτως χρησιμοποιήθηκε ως ¨κομματικό μαγαζάκι" πολλών"!      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου