Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

"Θα παραιτηθεί κανείς για το "φιάσκο" ΠΑ.ΣΟ.Κ στο θαλάσσιο μέτωπο";


Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο κορυφαίο θέμα της παραχώρησης τμήματος του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στον οικείο  Δήμο και της ωμής παραδοχής εκ μέρους σημερινών κυβερνητικών στελεχών, πως "καμία ειδοποίηση δεν υπάρχει στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών για τη σύμφωνη γνώμη του", όπως άλλωστε είχε λεχθεί σε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρώην Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στα Καλάβρυτα εκ μέρους του τότε Υφυπουργού Οικονομικών Δ. Κουσελά και σε συνέχεια της τριμερούς (Κυβέρνηση-Δήμος- Ο.Λ.ΠΑ) συμφωνίας τον Οκτώβριο του 2010 για την υλοποίηση του σχεδίου εφαρμογής της οριστικής μετάβασης της ζητούμενης παράλιας ζώνης στην πόλη και τους πολίτες της, ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επανήλθε στο όλο ζήτημα, με την εξής δήλωση:

"Οι μάσκες άρχισαν να πέφτουν για το θέμα του θαλασσίου μετώπου! Η εκκωφαντική καθυστέρηση του ενός έτους για την απόδοση μέρους της παραλίας των Πατρών, αποκαλύφθηκε πως δεν ήταν τυχαία και δυστυχώς η συμβολή της προηγούμενης Κυβέρνησης σ' αυτήν ήταν κάτι παραπάνω από προκλητική. Με ψεύτικες διαβεβαιώσεις, εμπαικτικά λόγια, και "στάχτη στα μάτια" των τοπικών αρμοδίων, άφησαν το θέμα να συρθεί χρονικά μέχρι το "παρά πέντε", παίζοντας ένα άνευ προηγουμένου παιχνίδι εις βάρος της πόλης κι όλων των Πατρινών. Η Κυβέρνηση του επί δεκαετίες "ευεργετημένου" πολιτικά Παπανδρέου από την Αχαϊκή πρωτεύουσα, έβαλε με τους χειρισμούς της "ταφόπλακα" στο μέλλον της περιοχής. Απομένουν πολύ λίγα χρονικά περιθώρια για να σωθεί η ζωτικής σημασίας παραλιακή ζώνη της Πάτρας και η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών μαζί και ο έτερος Αντιπρόεδρος Θ.Πάγκαλος πρέπει να δράσουν μετανοητικά και επιτέλους χρήσιμα για το "κάστρο" του κόμματός τους...που το κατεδάφισαν απροκάλυπτα με οδυνηρές συνέπειες για τον τόπο.
Κι επειδή οι πολιτικοί έχουν καταντήσει "περίγελος" της κοινωνίας και οι πολίτες θα μας "πάρουν με τις πέτρες", το ερώτημα που ευλόγως προκύπτει είναι ένα. Θα φιλοτιμηθεί να παραιτηθεί κανείς "κυβερνητικός" από ευθιξία αλλά κυρίως από "τσίπα" για το έγκλημα που επιτελείται και το αυταπόδεικτο "φιάσκο"; Η κοινωνία περιμένει πράξεις πια"!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου