Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

"Όσο οι εκλογές πάνε πίσω...τόσο ο κόσμος απογοητεύεται"!


Με αφορμή τις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εθνικών εκλογών - πέραν της 19ης Φεβρουαρίου - καθώς και την ακατάσχετη σεναριολογία περί μεγάλης απόκλισης της αρχικά συμφωνηθείσας ημερομηνίας με αυτήν που τελικά θα γίνουν και που τις φτάνουν στις αρχές καλοκαιριού ή και πολύ αργότερα, ο Υπ.Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση, μετά και από πολυάριθμες συναντήσεις και συζητήσεις που είχε μέσα στο Σαββατοκύριακο σε Πάτρα κι Αίγιο. Στη δήλωσή του αναφέρει:

"Οι πολίτες, στα ποικίλα αδιέξοδά τους, αναζητούν λύσεις και σ' ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν τους ενδιαφέρει και πολύ, το ποιο κόμμα, ποιο πολιτικό σχήμα και ποιοι πολιτικοί θα τους δώσουν αυτές τις λύσεις. Πριν από δύο χρόνια οι πολίτες αποφάνθηκαν ότι θέλουν ως κυβέρνησή τους αυτήν του ΠΑ.ΣΟ.Κ και του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά όχι μόνο "λεφτά δεν υπήρχαν"...ούτε λύσεις δεν υπήρχαν!
Τώρα τους είπαν πως η κυβέρνηση "Παπαδήμου" είναι προσωρινή και ειδικού σκοπού με μόνα αντικείμενα την ψήφιση της δανειακής σύμβασης της 26ης Οκτωβρίου και την διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών. Δυστυχώς όμως, άγνωστα εξωθεσμικά κέντρα, οικονομικές "στοές" και κυρίως ηγέτες άλλων χωρών επιχειρούν να καθυποτάξουν τη χώρα  και - ως σαν μια άλλη Συρία, Αίγυπτο ή Ιράκ - προσπαθούν να παρεμποδίσουν την έκφραση μιας πλατιάς λαϊκής εντολής.Δηλαδή θέλουν να καταργήσουν έμμεσα τη δημοκρατία σε μία χώρα που τη δίδαξε παγκοσμίως!
Αφού πέρασαν τους όρους των δανείων τους, απείλησαν πολλάκις με χρεοκοπίες και επιστροφή στη δραχμή, ζήτησαν και ξαναζήτησαν υπογραφές δεσμευτικές - τουτέστιν υποδούλωση για τα επόμενα είκοσι χρόνια -  τώρα "παίζουν" το τελευταίο τους "χαρτί" κινούμενοι άκρως επικυριαρχικά, γατζωμένοι σε μία κυβέρνηση κυριολεκτικά "επί ξύλου κρεμάμενη", που δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει με εθνική γενναιότητα τα προβλήματα του κόσμου και της χώρας συνολικά.
Η ΝΔ και ο Α.Σαμαράς, έχοντας έγκαιρα περιγράψει τα όσα θεωρούν απαραίτητα για την Ελλάδα, δεν μπορούν παρά να βάλουν νέες "κόκκινες γραμμές" στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών αυτή τη φορά, μη φοβούμενοι την ετυμηγορία των πολιτών για πολιτικές και πρόσωπα και ζητώντας ευθέως ισχυρή εντολή, κάθαρση  και ανανέωση στην πολιτική.
Όσο οι εκλογές πάνε πίσω, ο κόσμος - που δεν ξεγελιέται με εφήμερες λυκοφιλίες κομμάτων και υπουργών - απογοητεύεται όλο και πιο πολύ και χάνει τα όποια αποθέματα θετικής του ψυχολογίας. Ας είναι σίγουροι  οι πολίτες ότι αυτό το κακόγουστο σήριαλ δεν έχει πολλά επεισόδια ακόμα και η ώρα που θα μιλήσει δεν απέχει και πολύ..."!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου