Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

"Ο Σαμαράς απέδειξε ότι είναι Ηγέτης... κι όχι απλά Αρχηγός μας"!


Σε γραπτή δήλωση προς τα Μ.Μ.Ε, για την συμπλήρωση δύο χρόνων από την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, προχώρησε  ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας του κόμματος Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αναφερόμενος σε μία "πορεία κάθε άλλο παρά στρωμένη με ροδοπέταλα και έναν απολογισμό με πολλές δοκιμασίες, δυσκολίες και κρίσιμες καταστάσεις για τον ίδιο και την παράταξη, που οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα  για τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης". Η δήλωσή του έχει ως εξής:

"Πριν από δύο χρόνια και μετά από μία οδυνηρή ήττα της ΝΔ στις εθνικές εκλογές η οποία απογοήτευσε στελέχη, οπαδούς και ψηφοφόρους της παράταξης, ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να βάλει τον θεμέλιο λίθο για την ανασυγκρότηση του ιστορικού κόμματος, αρχής γενομένης από την αθρόα προσέλευση μελών και φίλων του φιλελεύθερου χώρου στις εσωκομματικές κάλπες. 'Εκτοτε, η πορεία του Αντώνη Σαμαρά, πέρασε από πολλούς κλυδωνισμούς, για ν' αντέξει διασπαστικές πολιτικές κινήσεις και διλήμματα με σοβαρό εθνικό και εκτός συνόρων απόηχο, ιδιαιτέρως στον δρόμο για την οικονομική ανάταση της χώρας.
Ο Α. Σαμαράς, ακολουθώντας σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση κι όχι την συνηθισμένη που "πουλάει" και αποδίδει εύκολα δημοσκοπικά, κατάφερε να σταθεί παραγωγικά στα τρέχοντα θέματα και με το - ιστορικά καταγεγραμμένο - "όχι" στο μνημόνιο και την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ να υψώσει εξ αρχής το πολιτικό του ανάστημα και ένα χρήσιμο ανάχωμα στις δυσάρεστες εξελίξεις που θα επακολουθούσαν.
Δύο χρόνια μετά και παρά τις ασφυκτικές πιέσεις χωρών, ηγετών, πολιτικών δυνάμεων, πολύ πιθανά δε ακόμα και εξωθεσμικών  παραγόντων , ο Α. Σαμαράς απέδειξε πως η πολιτική διορατικότητά του ήταν απολύτως σωστή και εθνικά συμφέρουσα για την πατρίδα  και τους πολίτες.Η δικαίωσή του είναι αυταπόδεικτη και η ανυποχώρητη στάση του προς όφελος της Ελλάδας, τιμά αν μην  τι άλλο τη ΝΔ και τον καθιστά Ηγέτη κι όχι μόνο ικανό Αρχηγό της. Δεν παραδόθηκε, δεν υπαναχώρησε, δεν υπέγραψε εκβιαστικά, ανέδειξε έγκαιρα την εναλλακτική του πολιτική, έπεισε πως πιστεύει σ'αυτή ,απέδειξε πως ξέρει το  πότε συναινεί και για τί. Είμαστε σίγουροι πως πολύ σύντομα η χώρα θα τον έχει στο τιμόνι της, αλλάζοντας τα δεδομένα της εθνικής κατρακύλας, της ύφεσης και της μιζέριας.
Ο Α. Σαμαράς αλλάζει τα πάντα μα πάνω απ΄όλα τη νοοτροπία που ρίζωσε στα παλιά κόμματα, την φιλοσοφία της μικροπολιτικής και του λεγόμενου φθηνού πολιτικού κόστους που οδηγούσε πάντα σε παθητικά "ναι" και καταστροφικά "όχι". Πιστεύει στην ανανέωση του πολιτικού συστήματος, παλεύει για την απάλειψη εσωπαραταξιακών αγκυλώσεων, δίνει ευκαιρίες, πιστεύει στο "τσαγανό" του Έλληνα, στους νέους, στις δυνατότητές τους και πάνω απ΄ όλα με τις πράξεις του μας κάνει να τον εμπιστευόμαστε  για τα δύσκολα που ζούμε και που δυστυχώς έρχονται. Η ελπίδα επιστρέφει με τον Α. Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ και δίπλα του μπορούμε να ελπίζουμε όλοι σε επιστροφή στην πραγματική πολιτική κι όχι στην πολιτική των επικοινωνιακών "τρικ" και των παραπολιτικών διαδρομών"!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου