Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

"Προπαγάνδα τα περί "συγκυβέρνησης" αντί της οριακής συμφωνίας για σταθερότητα"!


Σειρά συνεντεύξεων σε Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Πάτρας παραχώρησε σήμερα ο Πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ  Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την  χθεσινή συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά και να ερμηνεύσει παράλληλα την αλλαγή στάσης του Αρχηγού της παράταξής του σε σχέση με την μνημονιακή πολιτική, τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τις επικείμενες πρόωρες εκλογές. Ειδικότερα, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος - επιγραμματικά - υπογράμμισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους των ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε, την προπαγάνδα που γίνεται ώστε να πλασαριστεί ως "συγκυβέρνηση" η συμφωνία, αντί της αλήθειας που είναι μία οριακή συμφωνία για την σταθερότητα της χώρας:

 ΣΤΟ "ALPHA RADIO" και τον Γιώργο Καρβουνιάρη:
"Η συμφωνία ήταν κάτι σαν "όρος σωτηρίας" της χώρας  και στο πνεύμα της φιλοσοφίας Σαμαρά από την ναυαγημένη προσπάθεια του καλοκαιριού. Σήμερα είναι μια κυβερνητική παρένθεση"! Η χώρα σήμερα επιτέλους δεν έχει...Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου Πρωθυπουργό, που απέτυχαν κι έφτασαν τη χώρα  στο χείλος του γκρεμού. Τώρα επιτυγχάνονται  οι  άμεσες εκλογές προκειμένου να εκφραστεί η βούληση του λαού και να εκλεγεί μια ισχυρή κυβέρνηση. Στόχος του Σαμαρά ήταν οι εκλογές να γίνουν όσο πιο γρήγορα το δυνατόν και βρέθηκε μάλλον ότι η καταλληλότερη ημερομηνία είναι η 19 Φεβρουαρίου, χωρίς αυτό να είναι δεδομένο, αφού επιχειρείται να γίνουν πιο σύντομα. Δηλαδή η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο και η νέα κυβέρνηση είναι στην κυριολεξία μεταβατική. Κανένα νέο μέτρο. Από τη ΝΔ δίνεται η διαβεβαίωση ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, αλλά ότι αντιθέτως θα γίνει και διαπραγμάτευση για ν' αλλάξουν προς το καλύτερο για το λαό όσα έχουν ήδη ληφθεί. Να ληφθεί υπόψιν πως οι συζητήσεις για τα νέα μέτρα του 2012 θα γίνουν τον Ιούνιο. Άρα θα τα διαπραγματευθεί ο Σαμαράς.Με άλλα λόγια τώρα αρχίζει η επαναδιαπραγμάτευση του Σαμαρά. Και θα ολοκληρωθεί όταν η ΝΔ θα γίνει κυβέρνηση. Επίσης δεν τίθεται λόγος για τα συνοδευτικά μέτρα. Η ΝΔ θα ψηφίσει μόνο την δανειακή σύμβαση. Ούτε φυσικά δέχεται εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.Όσοι λοιπόν ανησυχούν μήπως ο Σαμαράς έγινε «μνημονιακός» μέσα σε μια νύκτα, ας ησυχάσουν. Οι «κόκκινες γραμμές» δεν αλλάζουν μέσα σε μια νύκτα".  

ΣΤΟΝ "ΜΑΧ FM" και τον Κωνσταντίνο Φλαμή:  
"Διώξαμε τους υπεύθυνους της αποτυχίας και θα παλέψουμε για αλλαγές, ώστε τα μέτρα που θα οδηγήσουν σε ανάταση της οικονομίας ν' αντέχονται από το λαό. Όταν δανείζεσαι επί χρόνια κάποια στιγμή...θα "σου βάλουν χοντρό χέρι οι δανειστές σου! Είμαστε σε τροχιά εκλογών.Η χώρα και ο λαός θα κρίνει...αν κάτι άλλαξε ή αν θ'αλλάξει σταδιακά.Συνεχίζουμε την αντιμνημονιακή μας πολιτική και θα προσπαθήσουμε - όπως κι οι Πορτογάλοι - να επιτύχουμε τη βελτίωση των όρων δανειοδότησης"! 

ΣTO "ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ" και τον Μιχάλη Μπαϊρακτάρη:
"H χθεσινή συνεννόηση δεν καθιστά ούτε συγκατοίκηση , ούτε  συγκυβέρνηση.Από σήμερα αλλάζει η ψυχολογία των αγορών και των πολιτών, που προσδοκούν λίγα μεν αλλά καλύτερα.Τώρα, απαλλαγμένοι από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον αποτυχημένο Παπανδρέου, αρχίζει η διαπραγμάτευση της χώρας, όπου αυτή μπορεί να υπάρξει μιας και υπάρχουν αποφάσεις που ήδη έχουν ληφθεί και δεν αλλάζουν.Είπαμε ότι ο λαός θα πρέπει να μιλήσει σύντομα και θα μιλήσει. Οι εκλογές θα γίνουν το συντομότερο, πιθανά τον Φλεβάρη.Δεν προσχωρούμε στη μνημονιακή πολιτική, αλλά αποδεχόμενοι τους στόχους της και τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις της, θα επιχειρήσουμε ν' αλλάξουμε το "φάρμακο".Τώρα με την "παρενθετική" κυβέρνηση κι αύριο με την αυτοδύναμη κυβέρνησή και τον Σαμαρά ως Πρωθυπουργό"! 

ΣΤΟΝ "ΣΚΑΪ ΠΑΤΡΑΣ" και την Ρόζα Κοτίδη:
"Οι Πολιτικοί Αρχηγοί έκαναν τις υπερβάσεις τους για να σταλεί το μήνυμα στις αγορές πως είμαστε αποφασισμένοι ν' αγωνιστούμε  για το ευρώ και την πορεία μας εκεί που ανήκουμε. Ο κ. Παπανδρέου έβαλε με την παθητική του στάση την Ελλάδα στη "γωνία". Ο Σαμαράς ήρθε να την βγάλει. Τώρα θα παλέψουμε για τη χώρα και για την αναγκαία ανάσα στο λαό της. Για τη ΝΔ δεν είναι πλήγμα αυτή η συμφωνία.Πετύχαμε την παραίτηση Παπανδρέου και της κυβέρνησης  του  ΠΑΣΟΚ, τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, την ισχύ της καθοριστικής δανειακής σύμβασης  κι όχι των όποιων νέων μνημονιακών μέτρων.Πάντα στηρίζαμε τους στόχους και τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούν τα μνημόνια, αντιδρούσαμε και αντιδρούμε στη συνταγή εξόδου από την κρίση κι αυτήν θα επιχειρήσουμε να την αλλάξουμε προς το καλύτερο"! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου